Нашето училище

Кой е тук?

В момента има 1 посетител в сайта
Какво е за мен България? ПДФ Печат Е-мейл
Оценка на читателите: / 0
Слаба статияОтлична статия 

 

Какво е за мен България?

 

Бяла, спретната къщурка.

Две липи отпред.

Тука майчина милувка

Сетих най – напред. . .

Къщичке на дните злати!

Кът свиден и мил!

И за царските палати

не бих те сменил!

Ран Босилек

 

БЪЛГАРИЯ е моята РОДИНА!

Припомняйки си стиховете на Ран Босилек, аз споделям неговите мисли и знам, че за мен България започва от родното място. Тук съм израснала и съм получила обич, топлина и уют. Тук са близките и приятелите ми. Човек, който не цени родното си място не може  да обича и родината си. България за мен е въздуха, водата, птичките сутрин, утринното слънце, което ме озарява и  ме буди с топлите си лъчи. Тя е животните в гората и звукът от шумящите дървета.

За мен БЪЛГАРИЯ е ОБИЧ!

Обичам България през зимата, когато чистата снежно-бяла пелена е покрила величествените планини, привлекли и приютили безброй  туристи от много краища на света.

Обичам България през пролетта, когато всичко и всички се събуждат за нов живот и надежда. Когато се поздравяваме с „Честита Баба Марта” и си разменяме мартеници. Обичам опияняващата свежест и зеленина.

Обичам България през лятото с морето и просторните й плажове, с плодородните  поля, по които неуморно се трудят земеделци. Обичам я и заради щастливите деца в началото на лятната ваканция.

Обичам България през есента с нейните величествени гори окъпани в невероятни багри. Обичам плодородните ни поля с дървета натежали от вкусен плод.

За мен БЪЛГАРИЯ е ГОРДОСТ!

Всеки българин се е просълзявал в моменти на гордост от постиженията ни прославили нашата страна извън пределите й.

Чувствам се горда от нашите спортисти, учени, актьори, художници и млади таланти. Гордея се с нашите традиции, неповторим фолклор и хилядолетна история.

Гордея се, че Светите Братя Кирил и Методи дадоха писменост на милиони хора. Гордея се, че българщината е устояла на петвековното турско робство. Гордея се, че българска народна песен звучи в космоса. Гордея се, че български ученици печелят медали от международни олимпиади!

Гордея се, че съм Българка!

За мен БЪЛГАРИЯ е НАДЕЖДА И ВЯРА!

България е и нашето настояще и реалността около нас. Проблемите в работата, училището ни и личния ни живот. Престъпността, дупките по пътищата, лошото отношение към животните, боклуците по улиците – това са само малка част от нещата, с които ние трябва да се справим, за да заживеем в една по – добра, подредена и спокойна страна. Но за да решим всички тези проблеми, ние трябва да вярваме, че ще успеем.

Историята ни дава много примери, че когато вярваме можем всичко. Например  по време  на турското робство българите са имали тази вяра в себе си и точно с нея са успели да се освободят.

Аз се гордея, че въпреки трудностите, ние имаме вярата и надеждата, че можем заедно да се справим с всичко и с всеки и да продължим напред за доброто бъдеще на България!

Всичкo това за мен е БЪЛГАРИЯ!

Изготвила: Яна Гергова VI „а” клас 2011 г.

 

Регистрирайте се, за да напишете коментар.

Ученическо творчество

Анкета

Харесва ли ви web страницата
 

51 СОУ

Как оценявате 51 СОУ
 

Статистика

Членове : 353
Съдържание : 75
Връзки : 5
Брой прегледи на съдържанието : 75364

Прогноза за времето

Посещения

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес36
mod_vvisit_counterВчера90
mod_vvisit_counterТази седмица818
mod_vvisit_counterПоследната седмица899
mod_vvisit_counterТози месец3518
mod_vvisit_counterПоследния месец3004
mod_vvisit_counterВсички дни83678