51 СУ Елисавета Багряна

Мечтаем, вярваме, постигаме

  • Увеличете шрифта
  • Шрифт по подразбиране
  • Намалете шрифта

... тежките раници ...

Е-мейл Печат ПДФ
М. Божкова -родител на ученик 5Б клас
Е. Соколова- родител на ученик 5А клас
Уважаеми родители на петокласници,
За решаване на проблема с тежките раници на децата ни, предлагаме следното:
Да закупим учебници по предметите, които са позиционирани в едни и същи кабинети и с един и същ преподавател (математика, история и цивилизация, човек и природа, география и икономика, технологии и предприемачество). Тези учебници да стоят на етажерки в съответните кабинети (в кабинетите, в които няма етажерка ще бъдат монтирани за сметка на училището) и в началото на самия час да се раздават от отговорник/отговорници за деня. Връщането на място да става в същия ред в края на часа (при добра организация и дисциплина това ще отнема по не повече от една минута). Има дни, в които в чантите на децата ще има по три учебника по-малко, което значително ще намали тежестта им.
Петокласниците в училище са разпределени в четири паралелки, средно по 28 деца. Финансирането на това удобство и грижа за здравето на децата ни ще ни струва около 25 лв. на дете. Може да закупим и по един учебник на двама ученика, но варианта не е удачен за новите кабинети, в които децата са по четирима на маса. Може да го приложим по математика и история, за да намалим разхода, ако прецените, че е удачно.Предложението е съгласувано и подкрепено от господин Александров в предварителен разговор. Представено и в групи на родители във Вайбър по паралелки и повечето от тях са съгласни с него.
Друг позитив на идеята е, че комплектите могат да останат в наследство за бъдещите петокласници по примера "предай нататък" при запазване на същото учебно съдържание. След като и тук всички се запознаят и намерим достатъчно подкрепа , предлагаме да действаме и да освободим децата от този товар до десетина дни.
А защо не организацията и съвместната работа на родители, директор и деца от 51-во СУ "Елисавета Багряна" отново да послужи за пример на други училища...
С уважение: М. Божкова -родител на ученик 5Б клас
Е. Соколова- родител на ученик 5А клас
Последно променен на Понеделник, 09 Октомври 2017 18:48
 

Ученическо творчество

e-Обучение

Настоятелство
51 СУ "Елисавета Багряна"


Анкета

Харесва ли ви web страницата
 

51 СОУ

Как оценявате 51 СОУ
 

Статистика

Членове : 747
Съдържание : 167
Връзки : 5
Брой прегледи на съдържанието : 775383

Кой е тук?

В момента има 47 посетителя в сайта

Посещения

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterДнес638
mod_vvisit_counterВчера1007
mod_vvisit_counterТази седмица5091
mod_vvisit_counterПоследната седмица13002
mod_vvisit_counterТози месец23517
mod_vvisit_counterПоследния месец44190
mod_vvisit_counterВсички дни1456765